تبلیغ جدید خرید هاست ارزان
  • 1,592 بازدید
  • بدون نظر

رفع خطای leverage browser caching

یکی از خطاهای رایجی که هنگام تست سرعت سایت با GTmetrix بهش بر میخوریم با عنوان leverage browser caching در جی تی متریکس نمایش داده میشه که مربوط به کش سایت هست. اونطور که از معنی لغوی این خطا برداشت میشه این هست که قدرت نفوذ کش رو در مرورگر کنترل کنید. یعنی طوری فایل‌های سایت رو مدیریت کنید که بهترین نوع کش رو برای انواع پسوندها در سایت برای کش شدن در مرورگر انتخاب کنید.

 

در این آموزش از ایکس اسکریپت قصد دارم به نحوه برطرف کردن ارور leverage browser caching در GTmetrix بپردازم که با استفاده از این آموزش میتونید با ساختار درست کش سرور آشنا شده و به صورت بهینه از کش سرور سایت برای بهبود سرعت سایت استفاده کنید.

 

کش چیست؟ چند نوع کش داریم؟

 

همونطور که تو مقاله رفع خطای Specify a cache validator و Configure entity tags توضیح دادم، فرآیند کش درخواستی هست که تحت HTTP بین سرور و مرورگر رد و بدل میشه و در اون مشخص میشه که چه فایل‌هایی برای چه مدتی کش بشن. این مدت زمان کش شدن رو با استفاده از Expires و فرآیندی که در هر بازدید بررسی میکنه ببینه آیا تغییری در فایل‌ها ایجاد شده یا نه رو Cache-Control مشخص می‌کنه. این دو مورد درواقع درخواستی هستند که در هدر اجرا میشن و در نهایت وضعیت Cache Length رو مشخص می‌کنند.

رفع خطای leverage browser caching

دو هدر Cache-Control که برای تعیین مدت زمان انقضا مورد استفاده میگیره و بر حسب ثانیه مدت زمانی رو برای انقضا فایل‌های کش در نظر میگیره و Expires که برای تعیین تاریخ انقضا هست و بر اساس یک زمان دقیق انتخاب میشه، مشخص می‌کنند که یک فایل باید چه مدت زمانی به عنوان کش در مرورگر نگهداری بشه و اگه این وضعیت رو مشخص نکنید با خطای Leverage browser caching مواجه میشید. استفاده از این دو درخواست در هدر ضروری نیست، اما حتما باید حداقل از یکی از اینها استفاده کنید تا وضعیت کش رو در سرور برای مرورگر مشخص کنید. استفاده از هر دو گزینه هم میتونه مفید باشه و در جهت بهبود سرعت سایت یک گام جلوتر بردارید.

 

هدر Expires و Cache-Control چه فرقی با هم دارند؟

 

همونطور که از معنی نوع هدر Expires مشخص هست، ابتدا یک تاریخی در مرورگر توسط هدر HTTP برای تاریخ انقضا کش مشخص میشه و تا اون تاریخ مرورگر همچنان فایل‌های کش شده رو از حافظه سیستم میخونه و به کاربر نمایش میده. اما به محض اینکه تاریخ مورد نظر گذشت و در اصطلاح منقضی شد، دوباره درخواستی رو به سرور برای خوندن فایل‌ها ارسال میکنه که فایل‌ها رو در حافظه خودش آپدیت بکنه و این بار هم یک تاریخ انقضایی رو از سرور دریافت میکنه که تا اون موقع فایل‌ها رو به صورت کش شده تو حافظه خودش داشته باشه. این کار با نمونه کد زیر توسط فایل htaccess. انجام میگیره.

 

<IfModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
ExpiresByType image/jpg "access 1 year"
ExpiresByType image/png "access 1 year"
ExpiresDefault "access 2 days"
</IfModule>

 

در این صورت خروجی که دریافت خواهید کرد یک چیزی مشابه تصویر زیر خواهد بود.

رفع خطای leverage browser caching

اما در روش Cache-Control ما کنترل بیشتری روی کش داریم و علاوه بر تعیین مدت زمان میتونیم روش دلخواه برای کش رو هم مشخص کنیم. توی این حالت اگر برای فایلی مشخص بشه که برای 1 ماه در حافظه کش باقی بمونه، تا مدت زمان یک ماه این فایل به جای درخواست از سرور، از حافظه مرورگر لود میشه و به محض اینکه یک ماه گذشت دوباره از سرور درخواستش میکنه و منتظر پاسخ سرور میمونه. در این صورت وقتی به صفحات دیگه هم مراجعه کنید و اون فایل در صفحات دیگه هم استفاده شده باشه همین رفتار رو خواهد کرد. این روند به صورت چرخه‌ای همینطور ادامه داره تا اینکه مدت زمان انقضا برسه و مجددا از سرور فایل رو درخواست بکنه و بر اساس زمان تعیین شده دوباره فایل به صورت کش شده نمایش داده بشه. در این حالت میشه گفت که کد زیر در حالت اجرا خواهد بود.

 

# 1 Month for most static assets
<filesMatch ".(css|jpg|jpeg|png|gif|js|ico)$">
Header set Cache-Control "max-age=2592000, public"
</filesMatch>

 

بیاید تا این کد رو با هم بررسی کنیم.

 

  • خط اول: این خط دستوری رو شامل نمیشه و صرفا یک سری توضیحات هست که قبل از اجرای دستورات داخل فایل htaccess. ذکر شده.
  • خط دوم: توی این خط دستور ما آغاز شده و بعد اون یک سری فرمت فایل که شامل css،jpg،jpeg،png،gif،js و ico میشه مشخص شده که به معنی این هست که دستوراتی که در ادامه داده میشن باید برای این نوع فایل‌ها اعمال بشه.
  • خط سوم: این خط شامل دستوراتی هست که باید برای فایل‌هایی با فرمت‌های مشخص شده در خط دوم اجرا بشه. توی این خط با استفاده از Header set Cache-Control مشخص شده که این درخواست به صورت HTTP هست و وظیفه داره دستوری رو برای Cache-Control اجرا بکنه که دستور هم اینه که به مدت max-age=2592000 ثانیه، این فایل‌ها باید در حافظه مرورگر کش بشن. این مدت زمان بر حسب ثانیه مشخص شده که در اینجا برابر با یک ماه هست. در انتها هم از عبارت public استفاده شده که نشون دهنده اینه که کش اعمال شده برای همه کاربرانی هست که وارد این سایت خواهند شد.
  • خط چهارم: این خط هم پایان اجرای دستورات هست.

 

آموزش رفع ارور leverage browser caching در GTmetrix

 

حالا کاری که باید ما برای برطرف کردن ارور leverage browser caching انجام بدیم اینه که با استفاده از دو متد Expires و Cache-Control کش رو کنترل کنیم که در ادامه به معرفی قطعه کدهایی برای این کار می‌پردازم.

 

1. رفع ارور leverage browser caching با متد Expires در htaccess.

 

در این روش ابتدا وارد هاست خودتون شده و سپس به File Manager هاست مراجعه کنید. فایل htaccess. رو پیدا کرده و سپس قطعه کدهای زیر رو به ابتدای این فایل قرار بدین. دقت کنید که این دستورات باید در اولین سطر این فایل قرار بگیرند.

 

## EXPIRES CACHING ##
<IfModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
ExpiresByType image/jpg "access 1 year"
ExpiresByType image/jpeg "access 1 year"
ExpiresByType image/gif "access 1 year"
ExpiresByType image/png "access 1 year"
ExpiresByType text/css "access 1 month"
ExpiresByType text/html "access 1 month"
ExpiresByType application/pdf "access 1 month"
ExpiresByType text/x-javascript "access 1 month"
ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access 1 month"
ExpiresByType image/x-icon "access 1 year"
ExpiresDefault "access 1 month"
</IfModule>
## EXPIRES CACHING ##

2. رفع ارور leverage browser caching با متد Cache-Control در htaccess.

 

در این روش ابتدا وارد هاست خودتون شده و سپس به File Manager هاست مراجعه کنید. فایل htaccess. رو پیدا کرده و سپس قطعه کدهای زیر رو به ابتدای این فایل قرار بدین. دقت کنید که این دستورات باید در اولین سطر این فایل قرار بگیرند.

Avatar

درباره نویسنده : Mahdi

اگر زمین می خوری به این معنا نیست که شکست خوردی. اگر زمین خوردی و بلند نشدی شکست خورده ای!!

مطالب بیشتر از همین نویسنده